TASEK PAUH blogspot

Pembersihan Aqidah Pemurnian Ibadah (PAPI) bersama Us TUAN MOHD SAPUAN TUAN ISMAIL.


Siti untuk BN, Kita tinggalkan BN.... dan Siti

REMBAU, 3 Mac - "Pilih dengan bijak," demikian nasihat penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin kepada 10.9 juta pengundi yang akan mengundi di seluruh negara Sabtu depan.

Siti yang ditemani suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa yang lebih dikenali dengan panggilan "Datuk K" berkata mengundi adalah tanggungjawab setiap rakyat dalam menentukan masa depan negara, maju ke hadapan atau sebaliknya.

"Pada 8 Mac ini, mari kita keluar beramairamai mengundi. Undian kita amat bermakna kepada negara, pilih (calon) yang terbaik demi masa depan kita dan masa depan generasi akan datang," katanya.

Turut hadir ialah Pengerusi Penyayang, Nori Abdullah, yang juga isteri Naib Ketua Pemuda Umno dan calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin.

Tanpa menyatakan sokongan kepada mana-mana pihak, Siti yang tampak ringkas mengenakan tudung biru, blouse putih dan seluar jeans berkata pengundi perlu menilai calon dengan teliti dan memilih pemimpin yang terbaik.

Siti membuat penampilan khas pada karnival yang bertujuan memupuk hubungan erat antara anggota keluarga melalui penyertaan pelbagai aktiviti pada 12 tengah hari sebelum mengadakan sesi menandatangani autograf buat peminatnya, selama lebih 40 minit, di sebelah kanan pentas utama di Dataran Rembau.

Dalam sesi itu, Siti menurunkan autografnya di atas penanda buku "Keluarga Bahagia: Nadi Kesejahteraan Negara" yang juga memaparkan gambar Khairy dan Nori serta anak lelaki pasangan itu, Jibreil Ali Jamaluddin Abu Bakar, 5 bulan.

Semalam, penyanyi nombor satu negara itu turut menemani suaminya yang memberikan sokongan kepada calon BN bagi kerusi Parlimen Tampin Datuk Shaziman Abu Mansor di Taman Gemas Indah, Gemas.

Khalid berkata beliau dan isterinya akan turun ke beberapa negeri, termasuk Pahang, Negeri Sembilan dan Perak bagi memberikan sokongan moral kepada beberapa kenalan mereka yang menjadi calon termasuk Khairy.

"Saya percaya Shaziman dan Khairy akan mendapat sokongan pengundi.Saya seru pengundi membuat pilihan dengan bijak dan hati-hati... Jangan perjudi masa depan negara," katanya yang akan mengundi di kawasan Parlimen Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Kerusi Parlimen Rembau yang mempunyai 62,896 pengundi, menyaksikan pertandingan satu lawan satu di antara Khairy, 32, dengan anggota majlis tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Badrul Hisham Shaharin, 30. - BERNAMA

Labels: , , ,

0 Responses to “Siti untuk BN, Kita tinggalkan BN.... dan Siti”

Post a Comment
XML

Powered by Blogger

make money online blogger templates© 2006 TASEK PAUH blogspot | Blogger Templates by GeckoandFly.
Any part of the content or this blog can be reproduced without prior written permission.
Learn how to make money online | First Aid and Health Information at Medical Health