TASEK PAUH blogspot

Pembersihan Aqidah Pemurnian Ibadah (PAPI) bersama Us TUAN MOHD SAPUAN TUAN ISMAIL.


Perhimpunan 10 November, satu sumbangan besar pada rakyat dan negara

Berita terdahulu:
Presiden arah semua ahli PAS sertai Himpunan 100,000 Rakyat
Tips Himpunan Rakyat 10 Nov: Peserta dinasihati berdisiplin, jangan takut!

KUALA TERENGGANU, 31 Okt (Hrkh) - Pengerusi Jawatankuasa Isu PAS Negeri Terengganu, Dato' Ustaz Abu Bakar Chik menyeru seluruh ahli dan penyokong PAS terutama pemuda di negeri ini untuk sama-sama menyertai perhimpunan anjuran Bersih pada 10 November ini di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

Katanya, para peserta yang menghadiri perhimpunan aman yang bermula jam 2 petang itu, kemudian akan berarak ke Istana Negara untuk menyerahkan memorandum kepada Yang Di-Pertuan Agong.

Beliau yang Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri, berkata semua pimpinan tertinggi PAS yang terdiri daripada Presiden, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang; timbalannya, Ustaz Nasharudin Mat Isa; Naib-naib Presiden; Setiausaha Agung; Ketua-ketua dewan dan para pemimpin PAS negeri akan hadir pada perhimpunan tersebut.

Sehubungan itu, tambahnya perhimpunan yang dianggarkan disertai 100,000 orang itu menuntut kehadiran rakyat bagi menjayakan tuntutan agar pilihan raya umum akan datang diadakan dalam suasana yang bersih dan adil.

"Rakyat patut sedar bahawa kewajipan mereka memberi sumbangan bagi menjayakan pilihan raya yang adil dan bersih dalam pilihan raya akan datang," ujarnya kepada Harakahdaily ketika ditemui di Pejabat Perhubungan PAS di sini, hari ini.

Menurutnya, menghadiri perhimpunan itu adalah satu kewajipan dan sumbangan besar kepada rakyat dan negara ini.

"Agama Islam menuntut supaya pemerintah berlaku adil dan menuntut kita sekalian mempunyai sikap adil dan saksama dalam melaksanakan sesuatu, selamat berhimpun," ujarnya. - mks.

Labels: ,

0 Responses to “Perhimpunan 10 November, satu sumbangan besar pada rakyat dan negara”

Post a Comment
XML

Powered by Blogger

make money online blogger templates© 2006 TASEK PAUH blogspot | Blogger Templates by GeckoandFly.
Any part of the content or this blog can be reproduced without prior written permission.
Learn how to make money online | First Aid and Health Information at Medical Health